MooijQuality is een veelzijdig merk dat wordt gebruikt voor ons gehele Nederlandse groenten en fruit assortiment.
Ons merk staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast wordt ons assortiment met de grootste zorg samengesteld en groeit deze elke dag. Wij beschikken over producten die rechtstreeks van selectief gekozen tuinders komen. Tuinders die alleen de beste producten van Nederlandse bodem klaar maken onder het merk MooijQuality.

Mooie kwaliteit en direct vanuit de bron; dat is de kracht van MooijQuality!

 

Historie :

Het bedrijf is in 1966 opgericht door Frits de Mooij. Frits had de handel in groenten en fruit vanuit huis meegekregen. Zijn vader Cees De Mooij was ook groothandelaar in groenten en fruit op de markt in Den Haag. Daarnaast is Cees samen met zijn broers de grondleggers van Gebr. De Mooij Rijnsburg/ Breda Transport.

Frits ging al snel bij zijn broer Cees de Mooij werken op de markt op het Noordplein in Rotterdam maar het idee voor een eigen bedrijf bleef toch kriebelen. Na acht jaar bij zijn broer te hebben gewerkt kon Frits een eigen plekje krijgen op het Noordplein van ongeveer 16 m2.
Op zijn eerste ochtend verkocht hij 5 kisten handel, dus zo gemakkelijk ging het in het begin niet.
Na twee jaar op het Noordplein werd er een nieuwe groothandelsmarkt aangelegd in de Spaanse Polder in Rotterdam.
Deze markt werd voor een gedeelte overdekt.
Dit was voor Frits een hele vooruitgang alleen was de toegewezen locatie niet optimaal.
Frits de Mooij VOF bleef op de been door, naast de groothandel, met de eigen vrachtauto groente te gaan rijden voor anderen.
Door de jaren heen kreeg Frits de kans van locatie te veranderen. Door de deze verandering en de inzet van Frits werd de zaak steeds groter.

In 1988 kwam op 16 jarige leeftijd zoon Wijnand bij het bedrijf werken en zijn ze sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler op de A.G.F. markt.
Met de verhuizing in 2007 naar het voormalig pand van Meeder bv zijn er enorme stappen genomen voor de toekomst.

Hedendaags:

Op maandag morgen begint de werk week om 4.00 uur bij Wijnand De Mooij BV, gelegen aan de groothandelsmarkt in Rotterdam. Sinds 2007 beschikken wij daar over een loods van 1400m2 die geheel gekoeld is en waar alle verkoopactiviteiten plaatsvinden. Hier kunnen klanten hun handelswaar voor die dag inkopen. Door onze ruime openingstijden heeft de groenteman de mogelijkheid om de verse groenten en fruit vroeg in de winkel te hebben staan.

Na de verkoop in Rotterdam vertrekken onze vrachtwagens om door het hele land de verse groenten en fruit te laden bij de tuinders. Omdat wij over eigen geconditioneerde vrachtwagens beschikken met vakkundige chauffeurs, die ook verstand van het groenten en fruit hebben, kunnen wij kwaliteit blijven garanderen. Vanaf de tuinder tot aan de klant.

 

Import:

 Sinds 2007 zijn wij begonnen met de import vanuit Italië. Dit onder het merk Unica Vera.
De Unica Vera producten zijn het jaar rond verkrijgbaar en geschikt voor de consument en de horeca. geïnteresseerd? Neem een kijkje op www.unicavera.eu.