PRODUCT OMSCHRIJVING
Roodlof is de rode variant van de Witlof, ook wel witloof of Brussels lof genoemd, is een bladgewas, en familie van de Andijvie en is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. De Roodlof is met zijn rode accenten een leuke toevoeging in de salade of op bord, het is iets pittiger als de witte variant. In het licht wordt de krop door chlorofylvorming namelijk groen. De Roodlof kan rauw of gekookt gegeten worden, en heeft een licht bittere, iets pittige smaak. Er is du ook een witte variant, Witlof. Roodlof is is jaarrond verkrijgbaar van Nederlandse bodem.
BEWAARADVIES
Bewaar Roodlof donker in de koelkast,
BESCHIKBAARHEID
Roodlof is jaarrond verkrijgbaar.
SMAAK
Roodlof heeft een bittere, iets pittige smaak
HERKOMST
Nederland
VOEDINGSWAARDEN
Vragen?
Hulp nodig bij het plaatsen van uw bestelling?