Logo

De historie van Wijnand de Mooij B.V.

Het bedrijf is in 1966 opgericht door Frits de Mooij. Frits had de handel in groenten en fruit vanuit huis meegekregen. Zijn vader Cees De Mooij was ook groothandelaar in groenten en fruit op de markt in Den Haag. Daarnaast is Cees samen met zijn broers de grondleggers van Gebr. De Mooij Rijnsburg/ Breda Transport.

Frits ging al snel bij zijn broer Cees de Mooij werken op de markt op het Noordplein in Rotterdam maar het idee voor een eigen bedrijf bleef toch kriebelen. Na acht jaar bij zijn broer te hebben gewerkt kon Frits een eigen plekje krijgen op het Noordplein van ongeveer 16 m2.
Op zijn eerste ochtend verkocht hij 5 kisten handel, dus zo gemakkelijk ging het in het begin niet.
Na twee jaar op het Noordplein werd er een nieuwe groothandelsmarkt aangelegd in de Spaanse Polder in Rotterdam.
Deze markt werd voor een gedeelte overdekt.
Dit was voor Frits een hele vooruitgang alleen was de toegewezen locatie niet optimaal.
Frits de Mooij VOF bleef op de been door, naast de groothandel, met de eigen vrachtauto groente te gaan rijden voor anderen.
Door de jaren heen kreeg Frits de kans van locatie te veranderen. Door de deze verandering en de inzet van Frits werd de zaak steeds groter.

In 1988 kwam op 16 jarige leeftijd zoon Wijnand bij het bedrijf werken en zijn ze sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler op de agf markt.
Met de verhuizing in 2007 naar het voormailge pand van Meeder bv zijn er enorme stappen genomen voor de toekomst.

Met MooijQuality, het eigen merk voor groenten en fruit van eigen bodem, is Wijnand de Mooij uw bedrijf voor de groente en fruit!

 
2016 Mooijquality.nl © | W. de Mooij B.V. | Groothandelmarkt 170 | 3044 HG Rotterdam | dave@mooijquality.nl